Kovo 11-osios proga - edukacinės spalvinimo knygelės

Edukacinė spalvinimo knygelė „Žalgirio mūšis“, kaina 14 Lt
Ugdyti vaikų patriotiškumą labiausiai mane įkvėpė neprilygstamoji Austėja. Pamažu atradome Lietuvos istoriją vaikams, Gustavo "Lietuvos tūkstantmečio datos“, stalo žaidimą „Pažink Lietuvą“. Nepastebėjome, kad mūsų penkiametis berniukas jau žino, kokie Lietuvos kunigaikščiai gyveno Trakuose ar Vilniuje, yra aplankęs Vorutos pilį. Žino ir kieno žmona buvo Barbora Radvilaitė. Nacionaliniame dailės muziejuje su ekspozicijos prižiūrėtoja aiškinasi, kuris Vytautas, o kuris Jogaila Žalgirio mūšio makete. Smagiai keliaujame per nacionalines šventes prie prezidentūros ir stebime vėliavų kėlimo ceremoniją skambant Lietuvos himnui.

Neseniai sužinojome, kad išleistos dvi edukacinės spalvinimo knygos – „Miško kariai“ ir „Žalgirio mūšis“ iš serijos „Mažųjų Lietuvos istorija“. Knygelėse vienas puslapis skirtas pasakojimui, kitas spalvinimui. Iliustracijas knygelei kūrė profesionalus jaunosios kartos dailininkas Karolis Strautniekas.


Skaitydami ir spalvindami  dailininkų sukurtas iliustracijas vaikai susipažins ir su istoriniu aptariamojo laikotarpio kontekstu: politiniu ir kasdieniu gyvenimu, kultūra. Pavyzdžiui, galima sužinoti, kad prieš mūšį lietuviai sakydavo „kryžiuočiams nupešim plunksnas“, nes vokiečių kariai savo šalmus puošdavo stručių plunksnomis:).

Knygų seriją „Mažųjų  Lietuvos  istorija“ sudaro: „Miško kariai“, „Žalgirio mūšis“, „Barbora Radvilaitė“, „Karalius Mindaugas – valstybės kūrėjas“, „Kaip Lietuva atgavo Nepriklausomybę“. Mums smagu, kad šių knygelių galėsite įsigyti www.mazimazi.lt.

Šių metų balandžio mėnesį bus pristatytos dar dvi serijos „Mažųjų Lietuvos istorija“ knygos – „Barbora Radvilaitė“ ir „Karalius Mindaugas – valstybės kūrėjas“. 
Edukacinė spalvinimo knygelė „Miško kariai“, kaina 14 Lt

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Geriausia dovana 2 metų vaikui